Oster-Cake-Pops

Oster-Cake-Pops

4.2 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
28 Stück

Składniki

Teig
  • Zitronenschale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Stückchen
  • Zucker
    100 g
  • Butter weich, in Stücken
    125 g
  • Eier
    2
  • Weizenmehl, glatt
    140 g
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    30 g
  • Backpulver
    1 TL
Dekoration und Fertigstellung
  • Frischkäse zerbröselt
    200 g
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    300 g
  • Zuckerherzchen, rot klein (ca. 5 mm, siehe Tipp)
  • Zuckerschrift, braun für die Augen (siehe Tipp)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 682 kJ / 163 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...