Torta soffice alle mandorle (senza glutine)

Torta soffice alle mandorle (senza glutine)

4.0 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • di riso originario
    100 g
  • di mandorle pelate
    150 g
  • di zucchero
    150 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    5 g
  • albumi (150 g circa)
    5
  • di burro fuso + q.b.
    100 g
  • di lievito in polvere per dolci vanigliato
    ½ bustina
  • di zucchero a velo
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 338.3 kcal / 1415.1 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 32.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 37.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...