Ravioli di gamberi al vapore

Ravioli di gamberi al vapore

4.1 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porzioni

Składniki

Salsa
  • di olio di sesamo tostato
    1 cucchiaio
  • di salsa di soia
    100 g
  • di aceto di riso
    25 g
  • di Tabasco (opzionale)
    5 - 10 gocce
  • di semi di sesamo, tostati
    1 cucchiaino
Impasto dei ravioli
  • di acqua
    200 g
  • di frumina
    140 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    20 g
Ripieno
  • di radice fresca di zenzero
    5 - 10 g
  • di cipollotto in quarti
    50 g
  • di gamberi crudi sgusciati a metà
    150 g
  • di olio di sesamo tostato
    1 cucchiaio
  • di vino di riso (sake)
    2 cucchiai
    2 cucchiai di sherry, vino liquoroso secco
  • di salsa di soia
    2 cucchiai
  • di pepe macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • amido di mais (maizena) per infarinare
  • carota grande, a rondelle sottili
    1
  • di acqua
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 55 kcal / 232 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...