Ravioli di gamberi al vapore

Ravioli di gamberi al vapore

4.1 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porzioni

Składniki

Salsa
  • 1 cucchiaio di olio di sesamo tostato
  • 100 g di salsa di soia
  • 25 g di aceto di riso
  • 5 - 10 gocce di Tabasco (opzionale)
  • 1 cucchiaino di semi di sesamo, tostati
Impasto dei ravioli
  • 200 g di acqua
  • 140 g di frumina
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di acqua fredda
Ripieno
  • 5 - 10 g di radice fresca di zenzero
  • 50 g di cipollotto in quarti
  • 150 g di gamberi crudi sgusciati a metà
  • 1 cucchiaio di olio di sesamo tostato
  • 2 cucchiai di vino di riso (sake)
    2 cucchiai di sherry, vino liquoroso secco
  • 2 cucchiai di salsa di soia
  • 1 pizzico di pepe macinato
Terminare la preparazione
  • amido di mais (maizena) per infarinare
  • 1 carota grande, a rondelle sottili
  • 200 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 232 kJ / 55 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...