Sponge cake al tè matcha e ciliegie

Sponge cake al tè matcha e ciliegie

3.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • di farina tipo 00 + q.b.
    150 g
  • di tè matcha in polvere
    5 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    100 g
  • burro q.b.
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
Salsa alle ciliegie
  • di ciliegie denocciolate
    250 g
  • di zucchero
    30 g
  • di fecola di patate
    5 g
  • di vino bianco secco
    40 g
Crema
  • di panna (min. 30% di grassi)
    300 g
  • di latte condensato zuccherato
    50 g
  • di ricotta fresca ben scolata
    200 g
Terminare la preparazione
  • di limoncello
    50 g
  • di tè matcha in polvere
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 279.9 kcal / 1171 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 162.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...