Sponge cake al tè matcha e ciliegie

Sponge cake al tè matcha e ciliegie

3.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 5 g di tè matcha in polvere
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • burro q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Salsa alle ciliegie
  • 250 g di ciliegie denocciolate
  • 30 g di zucchero
  • 5 g di fecola di patate
  • 40 g di vino bianco secco
Crema
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 50 g di latte condensato zuccherato
  • 200 g di ricotta fresca ben scolata
Terminare la preparazione
  • 50 g di limoncello
  • 1 cucchiaino di tè matcha in polvere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 279.9 kcal / 1171 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 162.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...