Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di tè matcha in polvere
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- burro q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Salsa alle ciliegie
- 250 g di ciliegie, denocciolate
- 30 g di zucchero
- 5 g di fecola di patate
- 40 g di vino bianco secco
Crema
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di latte condensato zuccherato
- 200 g di ricotta fresca, ben scolata
Terminare la preparazione
- 50 g di limoncello
- 1 cucchiaino di tè matcha in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1171 kJ / 279.9 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 162.2 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al pistacchio con crema al lime
1 Std. 10 Min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2 Std.
Torta girelle al cioccolato
2 Std. 30 Min
Merluzzo in crosta di erbe con riso e salsa al limone
1sa
New York cheesecake allo skyr (senza glutine)
7h 30min
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25 min
Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)
5h 40min
Ravioli asparagi e bottarga
45 dk
Tortina arancia e cioccolatini
2 Std. 30 Min
Torta zucca, cocco e arancia
1sa 30 dk
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1 Std. 50 Min
Cheescake al caco mela
8h