Urządzenia i Akcesoria
Topfenwaffeln
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Feinkristallzucker80 g
-
Vanillezucker10 g
-
Eier (Größe M)3
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale gerieben1 TL
-
Magertopfen250 g
-
Weizenmehl, glatt150 g
-
Milch80 g
-
Rapsöl zum Einfetten
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
244 mg
Białko
12 g
Kalorie
1330 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Palatschinken
45 min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min
Superschnelle Pizza Margherita
45 min
Topfenschmarrn
50 min
Haferflocken-Himbeer-Muffins
40 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Apfel-Nuss-Muffins
45 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Bananennussbrot
1 godz. 10 min
Germknödel
1 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min