冷吃牛肉

4.7 192 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 菜籽油
    100 克
  • 蒜头
    6 瓣
  • 10 克
  • 京葱 切段
    50 克
  • 花椒
    10 克
  • 辣椒粉 辣椒面(约2茶匙)
    8 克
  • 老抽
    20 克
  • 生抽
    30 克
  • 10 克
  • 五香粉 (约½茶匙)
    3 克
  • 牛肉 选用牛腿肉,切成1×6-7厘米长条状
    600 克
  • 干辣椒 切条
    15 克
  • 白芝麻 熟的
    3 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 833.9 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 1931.3 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...