四神杏鮑菇湯

四神杏鮑菇湯

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 人份

Składniki

  • 大薏仁 洗淨,瀝乾
    50 克
  • 芡實 洗淨,瀝乾
    15 克
  • 茯苓 洗淨,瀝乾
    15 克
  • 適量 (浸泡用)
  • 切片
    15 克
  • 當歸 (約5克),洗淨,瀝乾
    1 片
  • 1000 克
  • 新鮮蓮子 洗淨,瀝乾
    60 克
  • 杏鮑菇 切滾刀塊
    200 克
  • 米酒
    20 克
  • ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 384.8 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1008.9 kJ / 241.1 kcal
Tłuszcz 1.9 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 80 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...