Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 300 g arroz
- 950 g bifes de atum fresco
- 1 pitada de pimenta
- 500 g cebola cortada em oitavos
- 30 g vinagre de xerez
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1913.1 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 884.4 mg
Alternatywne przepisy
Frango com pimentos, cebola e arroz
1 godz.
Salmão com arroz de coentros
25min
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35 min
Salmão com couve-romanesca, molho de laranja e romã
30 min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2 godz. 20 min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35 min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40 min
Filetes de peixe com arroz malandro de cenoura
35 min
Frango no forno com massinha
2 Std.
Massada de peixe
55 min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min