Pilaf de arroz selvagem com porco

Pilaf de arroz selvagem com porco

3.9 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    40 g
  • dente de alho
    2
  • cachaço de porco desossado ou pedaços de carne de porco, s/ nervo e s/ osso, cortados em cubos (3 cm), secos com papel de cozinha
    500 g
  • paprika
    4 - 6 pitadas de
  • cenoura cortada em pedaços
    200 g
  • salsa só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    30 g
  • cebola cortada em lâminas
    250 g
  • arroz selvagem
    300 g
  • concentrado de tomate
    30 g
  • água
    700 g
  • cominhos em pó
    ½ c. chá de
  • ameixa seca s/ caroço
    40 g
  • salva fresca só as folhas
    5 g
  • coentros só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 696 kcal / 2917 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 181 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...