Urządzenia i Akcesoria
药材醉虾
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 人份
Składniki
-
中型虾 去肠线并利用厨用纸巾拍干800 克
-
绍兴花雕酒350 克
-
盐1 ½ 茶匙
-
糖½ 茶匙
-
新鲜姜 切丝3 公分
-
水150 克
-
黑米醋 (opcjonalnie)10 克
-
红枣 ,洗净并去籽10 粒
-
当归片10 克
-
枸杞 浸软1 汤匙
-
鸡精粉2 茶匙
-
新鲜芫荽 切碎,装饰用1 小支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1982 mg
Białko
24 g
Kalorie
878 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
新春料理我最牛
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy