Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 250 g de agua
- 50 g de pie de masa de trigo
- 250 g de harina de fuerza
Masa principal
- 150 g de agua fría
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 300 g de harina de fuerza
- 100 g de harina integral de centeno
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 10403 kJ / 2486 kcal
- Białko
- 80.6 g
- Węglowodany
- 495.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 29.1 g
- Sód
- 4945.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Chapata con masa madre
17 Std.
Pan retorcido con masa madre
16 Std.
Pan de aceitunas con masa madre
17 Std. 45 Min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15hod. 30min
Pan payés con masa madre
16 Std.