Puddingbrezeln

Puddingbrezeln

4.1 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
14 Stück

Składniki

Pudding
  • Milch
    800 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    100 g
  • Speisestärke
    80 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
Teig
  • Milch
    220 g
  • Zucker
    20 g
  • Eier
    2
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in dünnen Scheiben
    150 g
Zuckerguss
  • Puderzucker
    60 g
  • Wasser
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 72 mg
Białko 10 g
Kalorie 1500 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...