Urządzenia i Akcesoria
Puddingbrezeln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
14 Stück
Składniki
Pudding
-
Milch800 g
-
Eier4
-
Zucker100 g
-
Speisestärke80 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
Teig
-
Milch220 g
-
Zucker20 g
-
Eier2
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in dünnen Scheiben150 g
Zuckerguss
-
Puderzucker60 g
-
Wasser15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
72 mg
Białko
10 g
Kalorie
1500 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Himmelstorte
5 godz.
Streuseltaler
1 godz. 40 min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min
Vanilleschnecken
7 godz. 30 min
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3 godz.
Holländische Kirschtorte
2 godz. 30 min
Ofen-Berliner
6 godz.
Puddingbrezel
2 godz. 30 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Marzipan-Torte
5 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min