![Parmesan and Oat Rolls Parmesan and Oat Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1093EA14-2654-4149-81E2-0CFE4B81C138/Derivates/59baed1e-2e23-4150-be9c-5d399cf885b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g rolled oats
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 250 g water, lukewarm
- 40 g neutral oil (eg. vegetable oil), plus extra for greasing
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp dried yeast
- 1 pinch caster sugar
- 1 medium egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1001.2 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 415.9 mg
Alternatywne przepisy
Mocha Cake
3 Std.
Root Vegetable Oaty Squares
1 Std. 10 Min
Rye Flatbreads
2h 10 min
Orange Biscuits
1j
Coleslaw
10 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Roasted Chickpeas
1j
Cottage Loaf
3 Std. 30 Min
Cheese Straws
30min
Yoghurt Bread
2 Std.
Cheesy Triangle Scones
25 menit
White Finger Rolls
3 Std. 30 Min