Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou

Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou

4.7 35 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcí

Składniki

  • 300 gramů hladká mouka plus navíc na vysypání formy
  • 100 gramů másla změklého, na kousky, plus navíc na vymazání formy
  • 1 vejce
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 1 pomeranč nejlépe bio, jen oloupaná kůra (bez bílé části)
  • 500 gramů ricotty
  • 20 gramů pomerančového likéru
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 11.4 g
Kalorie 2054 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...