Vegane Mantı

5.0 2 oceny
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

Mantı-Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    260 g
Füllung
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    265 g
  • Minze abgezupft
    10 g
  • glatte Petersilie abgezupft
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Joghurtsauce
  • Minze frisch, abgezupft
    10 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • vegane Joghurt-Alternative
    500 g
  • Kräutersalz
    2 TL
Paprika-Minz-Sauce und Fertigstellung
  • vegane Margarine und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Mehl zum Bemehlen
  • Wasser
    500 g
  • Domates Salçası (2 geh. EL)
    100 g
  • Paprika edelsüß
    4 TL
  • Minze abgezupft, in feinen Streifen
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 565 kcal / 2366 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 2049 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...