Bloemkool met kaas en gekookte eieren

Bloemkool met kaas en gekookte eieren

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porties

Składniki

  • Gruyère kaas in stukken
    300 g
    300 g Cheddar kaas, in stukken
  • water
    1000 g
  • bloemkoolroosje (1-2 hele bloemkolen)
    1000 g
  • eieren
    4 - 6
  • bloem
    80 g
  • boter
    80 g
  • melk
    800 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen witte peper
    2 snuifjes
  • gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
    ½ - ¾ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 563 mg
Białko 29 g
Kalorie 2199 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...