Balletjes in Spaanse saus

Balletjes in Spaanse saus

4.2 20 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porties

Składniki

Balletjes
  • wortelen in stukken
    200 g
  • teentjes knoflook
    2
  • verse peterselie (enkel de blaadjes)
    1 - 2 takjes
  • paneermeel
    50 g
  • eieren
    2
  • melk
    50 g
  • zout
    1 tl
  • nootmuskaat
    1 snuifje
  • kaneelpoeder
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • gemengd gehakt (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)
    500 g
  • pijnboompitten (opcjonalnie)
    50 g
  • extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)
    20 g
  • meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
  • ui in kwarten gesneden
    250 g
  • teentjes knoflook
    2
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • tomatenpuree (opcjonalnie)
    1 el
  • witte wijn
    100 g
  • water
    300 g
  • zout
    1 snuifje
  • nootmuskaat
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • vleesextract (rund)
    1 el
  • gemalen kruidnagels
    1 snuifje
  • verse peterselie gehakt
    1 el

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 16.27 g
Kalorie 2007 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 40.82 g
Węglowodany 11.31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...