Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

Zalm en aardappelen
  • boter om in te vetten
  • verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)
    4
  • citroen bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap
    1
  • zout
    1 ½ tl
  • vers gemalen peper
    1 snuifje
  • water
    500 g
  • aardappelen in stukken (2-3 cm)
    600 g
Champignonroomsaus
  • sjalotten gehalveerd
    100 g
  • boter
    10 g
  • verse champignons in plakjes
    300 g
  • droge witte wijn
    50 g
  • room
    50 g
  • smeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)
    200 g
    200 g roomkaas
  • gemalen nootmuskaat
    2 snuifjes
  • zout naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1137 mg
Białko 45 g
Kalorie 2763 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...