Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla blanca, en mitades
- 30 g de nuez de castilla, pelada
- 2 dátiles, deshuesados y en mitades
- 40 g de aceite vegetal
- 2 cdita de sal
- 40 g de salsa de soya
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 10 g de hojuelas de chile seco
- 15 g de semillas de ajonjolí
- 30 g de miel de agave
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1230 g de agua
- 5 g de aceite de oliva extra virgen
- 100 g de escarola, en trozos (2 cm)
- 200 g de pasta seca integral, tipo espagueti
- 50 g de espinaca baby fresca
- 100 g de zanahoria, pelada y en rebanadas
- 100 g de aguacate, pelado, en cubos (1,5 cm)
- 150 g de jitomate cherry, en mitades
- 20 g de pepitas de calabaza
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2898.3 kJ / 692.8 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 0.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enchiladas poblanas veganas
40 dk
Chilaquiles Rojos
25 min
Chiles rellenos de soya
45 dk
Pollo con mole
1sa
Panque de manzana y datiles sin gluten
1 godz. 30 min
Camarón caramelo
1sa
Trufas de cocoa y avena
15 Min
Mousse vegano de chocolate
2h 15min
Empanadas veganas con relleno de champiñones
1h 20min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40 dk
Leche de nuez de la India
15 Min
Crema vegana
10 Min