Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojas de col
- 1 col grande
- 500 g de agua
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1000 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 cdita de ajo en polvo
- 180 g de catsup
- 3 huevos
- 40 g de arroz crudo
- 800 g de jitomate guaje, en cuartos
- 350 g de puré de tomate
- 60 g de jugo de limón
- 1 cda de azúcar mascabado
- 250 g de cebolla, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1391 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa versátil de verduras TM6
50 menit
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Crema conde bicolor
40 min
Sopa de frijol bayo con cilantro
30 min
Pollo almendrado con salsa de limón
35 Min
Sopa de chícharo
1j 30 menit
Sopa de frijol y bolitas de masa
1j
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1j 30 menit
Chuletas de cerdo con ensalada de manzana Al vacío
2h 40 min
Gelatina de vino rosado y frambuesas
12 Std. 30 Min
Sopa de frijol con quinoa
1j
Nam prik pao (pasta de chile tailandés)
10 min