Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojas de col
- 1 col grande
- 500 g de agua
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1000 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 cdita de ajo en polvo
- 180 g de catsup
- 3 huevos
- 40 g de arroz crudo
- 800 g de jitomate guaje, en cuartos
- 350 g de puré de tomate
- 60 g de jugo de limón
- 1 cda de azúcar mascabado
- 250 g de cebolla, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1391 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1h
Lasaña a la boloñesa.
3h
Guacamole picante de chícharos
30 min.
Crema de verduras, arroz con pescado y crumble de manzana para dos
1j 10 menit
Crema de poro a la naranja
25 min.
Ensalada de betabel sobre pan integral con queso panela TM6 (Pelar)
40 min
Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras
5óra
Rendang de res
2 godz. 30 min
Panes al vapor Taiwaneses
2h 45min
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Esquites
30 min.
Albóndigas masala con calabacitas
1h 20min