Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 140 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di olio di semi di girasole
- 60 g di latte
Ripieno
- 120 g di ciliegie snocciolate, a metà
- 100 g di lamponi
- 60 g di zucchero
- 2 cucchiaini colmi di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
Glassa
- 3 cucchiai di zucchero a velo
- 1 cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3021 kJ / 723 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 108.74 g
- Tłuszcz
- 27.57 g
- Błonnik
- 6.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Revani (Dolce al semolino e limone)
45min
Torta a scacchi
7 Std.
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2h
Crostata di pere
1h 40min
Lasagne al forno
2h 30min
Torta di ricotta
50min
Pudding alle albicocche e aceto balsamico
1h
Focacce di patata americana con trota affumicata
1h
Panettone integrale con mirtilli
13 godz. 10 min
Madeleine al limone
4 Std. 45 Min
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15min
Crostata alle mele
1h