Urządzenia i Akcesoria
Streuseltaler
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 Stück
Składniki
-
Zucker210 g
Hefeteig
-
Milch140 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Streusel und Fertigstellung
-
Mehl220 g
-
Butter kalt, in Stücken150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1940 kJ /
464 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Mohnblume
1 godz. 10 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Nussschleifen
2 godz.
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Dänische Hefeknoten
1 godz. 30 min
Amerikaner
2 godz.
Streuselstuten
2 godz. 25 min
Puddingschnecken
2 godz.