Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g Zucker
Hefeteig
- 140 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1940 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Apfeltaschen
2h 40 min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 Std. 10 Min
Gefüllte Streuseltaler
2h 30min
Puddingbrezel
2h 30min
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Nussschleifen
2h
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Amerikaner
2h
Puddingschnecken
2h