Urządzenia i Akcesoria
Puddingbrezel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 Stück
Składniki
Füllung
-
Milch650 g
-
Sahne150 g
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Vanillepuddingpulver (ca. 60 g)1 ½ Pck.
-
Salz1 Prise
Teig
-
Milch220 g
-
Zucker20 g
-
Eier2
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in sehr dünnen Scheiben (2 mm)150 g
Glasur
-
Puderzucker60 g
-
Wasser15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1482 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puddingbrezeln
3 godz.
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Bienenstich
3 godz.
Nussschleifen
2 godz.
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Bienenstich
5 godz. 30 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Quarkbällchen (Nautzen)
45 min
Gefüllte Streuseltaler
2 godz. 30 min
Berliner Ballen
2 godz. 30 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Puddingschnecken
2 godz.