Puddingbrezel
TM6 TM5

Puddingbrezel

4.1 (526 ocen)

Składniki

Füllung

  • 650 g Milch
  • 150 g Sahne
  • 75 g Zucker
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver (ca. 60 g)
  • 1 Prise Salz

Teig

  • 220 g Milch
  • 20 g Zucker
  • 2 Eier
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Butter, kalt, in sehr dünnen Scheiben (2 mm)

Glasur

  • 60 g Puderzucker
  • 15 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1482 kJ / 354 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy