Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb

Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb

3.6 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Ginger Crumb and Panna Cotta
  • ginger biscuits (eg. Ginger Nut)
    80 g
  • whipping cream
    250 g
  • plain yoghurt
    250 g
  • caster sugar
    60 g
  • gelatine leaves
    4
  • water for soaking
  • vanilla pod
    1
  • neutral oil (e.g. sunflower oil, peanut oil), for greasing
Rhubarb Compote
  • orange thin peelings of skin and juice
    1
  • rhubarb cut in pieces (2 cm)
    250 g
  • caster sugar
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 323 kcal / 1353 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 117 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...