![Fladenbrot Fladenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c08be357-2667-4f1a-8837-14e6d3a09b59/Derivates/7b1a29a3-ae11-4396-850d-73318ecf1b1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Milch
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Dinkelmehl Type 630
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 15 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- 1 Eigelb
- Sesam zum Bestreuen
- Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 10967 kJ / 2621 kcal
- Białko
- 100 g
- Węglowodany
- 463 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Türkisches Fladenbrot
2h 10min
Sesam-Stangen
1 Std.
Frühstückshörnchen
1h 20min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Orient-Fladenbrote
1 Std.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Softes Sandwichbrot
3 Std. 30 Min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min
Baguettes auf die Schnelle
50 Min