Urządzenia i Akcesoria
Fladenbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1 Stück
Składniki
-
Milch400 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Dinkelmehl Type 630200 g
-
Weizenmehl Type 550400 g
-
Olivenöl15 g
-
Salz2 TL
-
Eigelb1
-
Sesam zum Bestreuen
-
Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
4864 mg
Białko
100 g
Kalorie
10967 kJ /
2621 kcal
Tłuszcz
45 g
Błonnik
36 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
463 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Sesam-Stangen
1 godz.
Orient-Fladenbrote
1 godz.
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Pfeffer-Brötchen
2 godz.
Tiger-Brot
3 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Fladenbrot - Pide
1 godz. 50 min
Baguettes auf die Schnelle
50 min