Fladenbrot

Fladenbrot

4.7 311 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1 Stück

Składniki

  • Milch
    400 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Dinkelmehl Type 630
    200 g
  • Weizenmehl Type 550
    400 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Salz
    2 TL
  • Eigelb
    1
  • Sesam zum Bestreuen
  • Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 2621 kcal / 10967 kJ
Białko 100 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 463 g
Błonnik 36 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 4864 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...