Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Pudding-Taschen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Stück
Składniki
-
Butterschmalz10 g
-
Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), geschält, in Stücken (3,5 cm)200 g
-
Zucker50 g
-
Zimt¼ TL
-
Apfelsaft200 g
-
Vanillepuddingpulver20 g
-
Zitronensaft15 g
-
Blätterteig frisch (1 Pck.), z. B. von Tante Fanny275 g
-
Rum10 g
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1286 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Jetzt wird’s heiss!
35 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Kirschtaschen
1 godz.
Möhren-Pfirsich-Torte
6 godz.
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 godz.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 godz. 20 min
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 godz. 30 min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2 godz.
Schwarzwälder Kirschrolle
1 godz. 30 min
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 godz.
Schneewittchentorte
5 godz.
Bananenschnitten
3 godz.