Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Butterschmalz
- 200 g Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), geschält, in Stücken (3,5 cm)
- 50 g Zucker
- ¼ TL Zimt
- 200 g Apfelsaft
- 15 g Zitronensaft
- 20 g Vanillepuddingpulver
- 1 EL Rum
- 1 Pck. Blätterteig, frisch (275 g), z. B. von Tante Fanny
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Tandoori-Pizza
1 Std. 45 Min
Würziger Rahmfladen mit Kabanossi
6 godz. 30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3óra
Kirschtaschen
1 Std.
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12u.
Käse-Sahne-Traum
12u.
Schoko-Vanille-Rolle
3óra
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Mohnblume
2h 20min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min