
Urządzenia i Akcesoria
Schwarzwälder Kirschrolle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
Teig
-
Eier4
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zucker und etwas mehr zum Bestreuen des Geschirrtuches140 g
-
Kakaopulver20 g
-
Mehl140 g
-
Backpulver1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Sauerkirschen (680 g)1 Glas
-
fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett z.B. Rama Cremefine zum Schlagen500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Kirschwasser zum Beträufeln2 - 3 EL
-
Schokoladenraspeln (2 EL)50 g
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
198 kcal /
829 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy