Schwarzwälder Kirschrolle

Schwarzwälder Kirschrolle

4.5 407 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben

Składniki

Teig
  • Eier
    4
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Zucker und etwas mehr zum Bestreuen des Geschirrtuches
    140 g
  • Kakaopulver
    20 g
  • Mehl
    140 g
  • Backpulver
    1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Sauerkirschen (680 g)
    1 Glas
  • fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett z.B. Rama Cremefine zum Schlagen
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 EL
  • Kirschwasser zum Beträufeln
    2 - 3 EL
  • Schokoladenraspeln (2 EL)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 198 kcal / 829 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...