Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 4 Eier
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 140 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen des Geschirrtuches
- 20 g Kakaopulver
- 140 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 500 g fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett, z.B. Rama Cremefine zum Schlagen
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 - 3 EL Kirschwasser zum Beträufeln
- 50 g Schokoladenraspeln (2 EL)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1 godz. 50 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Schwarzwälder Kirschtorte
10h 30 min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Prinzregententorte
3h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.