Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 400 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier
- 400 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 Pck. Backpulver
- 200 g Sahne
- 400 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Joghurtkuchen
1 Std. 40 Min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 Std. 30 Min
Ruck-Zuck-Kuchen
1h 15min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Nusskuchen
1 Std.
Vanille-Kastenkuchen
1 Std. 10 Min
Schokoladen-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Schokoladenkuchen
1 Std. 25 Min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 Std. 20 Min
Sonntagsgugelhupf
1 Std. 5 Min