
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 400 g Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier
- 400 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 Pck. Backpulver
- 200 g Sahne
- 400 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 377 kcal / 1579 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 41 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 godz.
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Buttermilchkuchen
50 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Milchreis-Kirsch-Kuchen
2 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Kaffeegugelhupfe
1 godz. 30 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min