Jamaican style ginger cake

Jamaican style ginger cake

4.9 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra to grease
    125 g
  • self-raising flour plus extra to dust
    250 g
  • crystallised ginger (approx. 3 pieces)
    40 g
  • dark brown sugar
    125 g
  • golden syrup
    140 g
  • treacle
    100 g
  • ground ginger
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • mixed spice
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
  • full cream milk
    240 g
  • eggs
    2
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 299.6 kcal / 1258.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 331.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...