![Jamaican style ginger cake Jamaican style ginger cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ccad95b-3461-48b4-a8bb-a6dad1914d18/Derivates/e759db6f-e368-4499-a636-2140d194c81d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour, plus extra to dust
- 40 g crystallised ginger (approx. 3 pieces)
- 125 g dark brown sugar
- 140 g golden syrup
- 100 g treacle
- 1 tbsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp mixed spice
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 240 g full cream milk
- 2 eggs
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.2 kJ / 299.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 331.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Bara Brith
10u.
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Date and nut loaf
1h 20min
Cornish Fairings
35 min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Panforte
1 godz. 30 min
Steamed orange puddings
1h 25min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2sa 10 dk