Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour, plus extra to dust
- 40 g crystallised ginger (approx. 3 pieces)
- 125 g dark brown sugar
- 140 g golden syrup
- 100 g treacle
- 1 tbsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp mixed spice
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 240 g full cream milk
- 2 eggs
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.2 kJ / 299.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 331.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Ginger bundt cake
1h
Cornish Fairings
35 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Quince tart
1 godz. 10 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Brown sugar kumara cake
1h 25min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Victoria sponge cake
1 godz. 20 min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min