Wersje kompatybilne
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 10 g de aceite de oliva
- 6 - 8 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco, solo las hojas
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 filetes de pescado blanco de 120 - 250 g c/u (PJ: Reineta)
Salsa y cocción
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ramita de perejil fresco, solo las hojas
- 150 g de cebolla cortada en cuatro
- 50 g de vino blanco
- 80 g de almendras laminadas tostadas
- 200 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de maicena
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pebre
20p
Pastelera de choclo
1h
Queque de zanahoria y naranja
2h 15min
Quinoto verde
40 min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Crema de zapallito italiano
50min
Queque clásico
1h 20min
Carbonada
1óra 15p
Pasta de ave palta y ave pimentón
35p
Arroz sabroso
25 min.
Charquicán con charqui
1j 10 menit
Porotos granados con mazamorra
1óra 15p