Wersje kompatybilne
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 10 g de aceite de oliva
- 6 - 8 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco, solo las hojas
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 filetes de pescado blanco de 120 - 250 g c/u (PJ: Reineta)
Salsa y cocción
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ramita de perejil fresco, solo las hojas
- 150 g de cebolla cortada en cuatro
- 50 g de vino blanco
- 80 g de almendras laminadas tostadas
- 200 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de maicena
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Guiso de cochayuyo
14h
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Sopa de apio y zapallito
35min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Empanada de pino al horno
4h
Pan amasado
55min
Solomillo de cerdo con puré de arvejitas
2 Std. 25 Min
Pastelera de choclo
1h
Plateada al jugo
3 Std. 40 Min
Sopaipillas chilenas
45min
Pebre
20min