Sopa de cebolla

Sopa de cebolla

4.6 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

  • 160 g de queso gruyère cortado en trozos
  • 500 g de cebolla cortada en pluma
  • 30 g de aceite de oliva
  • 40 g de azúcar
  • 20 g de harina
  • 40 g de mantequilla
  • 700 g de agua
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pastilla de caldo de pollo (para 0,5 l.)
    1 pastilla de caldo de carne (para 0,5 l.)
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
  • 6 - 12 rebanadas de pan baguette de 3 cm aprox.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 12.1 g
Kalorie 1609 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 33.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...