Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de almendras crudas sin piel
- 140 g de avellanas crudas
- 200 g de leche
- 450 g de miel
- 200 g de mantequilla en trozos
- 200 g de harina de centeno
- 200 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 100 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- ¼ de cucharadita de sal
- 2 cucharadas rasas de canela molida
- 1 cucharada de jengibre en polvo
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
- 140 g de naranja confitada en dados de 0,5 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 70.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastas de albaricoque y matcha
4h
Cake a la cerveza negra
50min
Cake especiado de Navidad
3h 50 min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán
2h 20min
Clafouti de cerezas
1h 20min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20min
Pastel de cardamomo, anacardos y lima - Sri Lanka
1h 35 min
Cake de pasas al ron
10 godz.
Cake de manzana y especias
1h 15min
Bizcocho especiado de ciruelas pasas
2h
Cake integral de espelta con naranja, chocolate y nueces
1h 20min