Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hidratación de los porotos
- 300 g de porotos negros secos
- 1000 g de agua
Tocino crocante
- 4 láminas de tocino
Crema de porotos
- 250 g de cebolla cortada en cuatro
- 50 g de apio en trozos
- 60 g de zanahoria en trozos
- 1 diente de ajo sin la raíz
- 20 g de aceite de oliva
- 900 g de agua
- 40 g de concentrado de tomate
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1 cucharadita de mostaza de Dijon (opcional)
- 10 g de jugo de limón recién exprimido (opcional)
- 125 g de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Sofrito chileno
20 Min
Cremoso de mote
1 Std. 20 Min
Porotos granados con mazamorra
1 Std. 15 Min
Pastel de papas con pino de berenjenas
1 Std. 20 Min
Queque de zanahoria y naranja
2h 15min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Crema de zapallito italiano
50min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Pastelera de choclo
1 Std.
Sopaipillas chilenas
45min
Pebre
20 Min