Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Risotto
  • di nocciole sgusciate, con la buccia
    50 g
  • di salvia fresca (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    20 g
  • di riso per risotto (cottura: 20 min.)
    300 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di acqua
    700 g
  • dadi per brodo di manzo (per 0.5 l)
    2
  • di zafferano in polvere
    2 bustine
Scaloppine
  • di burro, non salato
    40 g
  • di olio di arachidi
    2 cucchiai
  • scaloppine di vitello (circa 50 g ciascuno)
    12
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    12 pizzichi
  • di glassa di aceto balsamico
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 783 kcal / 3277 kJ
Białko 48.8 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...