Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.3 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di acqua a temperatura ambiente
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • di lievito fresco sbriciolato
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco, (8 g)
  • di farina
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di mozzarella a pezzi
    200 g
  • di passata di pomodoro
    250 g
    250 g di polpa di pomodoro, a pezzettoni
  • di sale a piacere
    2 - 3 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • foglie di basilico fresco spezzettate
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...