Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
20
g di lievito fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 400 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi
-
250
g di passata di pomodoro
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzettoni - 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 10 - 15 foglie di basilico fresco, spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Tiramisù
5h 40min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Purè di patate
45min
Crema Thermomix®
45min
Insalata di patate
8sa 45 dk
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pesto alla genovese
20min
Torta di carote
1h 10min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Impasto per pizza
1 Std.