Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • 20 g di lievito fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito secco, (8 g)
  • 400 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella a pezzi
  • 250 g di passata di pomodoro
    250 g di polpa di pomodoro, a pezzettoni
  • 2 - 3 pizzichi di sale a piacere
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 10 - 15 foglie di basilico fresco spezzettate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...