Pesto alla genovese

Pesto alla genovese

5.0 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
1 bicchiere

Składniki

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di basilico, fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 150 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Kalorie 1848 kcal / 7741 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 190 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...