Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di lievito fresco (20 g)
lub 2 cucchiaini di lievito secco - 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 420 g di farina
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 20 g di acqua
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30 Min
Tiramisù
5h 40min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Purè di patate
45 Min
Focaccia alle olive
2h 20min
Pizza Margherita
2h
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Crostata di mele
1h 15min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min
Impasto per pizza
1 Std.