Risotto allo zafferano di Mund

Risotto allo zafferano di Mund

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle halbiert
    80 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di burro
    30 g
  • di riso per risotto (z. B. Arborio oder Carnaroli)
    320 g
  • di pomodori entkernt, in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • di pistilli di zafferano
    1 cucchiaino
  • di timo secco
    1 cucchiaio
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
    2
  • di acqua
    700 g
  • di pancetta a cubetti
    50 g
  • di prosciutto in Tranchen, in Streifen
    50 g
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi
    300 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di vino bianco, secco
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 583 kcal / 2440 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...