Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 ossobucos de ternera (700-800 g) de 3 cm de grosor
- 30 g de aceite de oliva
- 120 g de cebolla en trozos de 3 cm
- 100 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
-
50
g de apio en trozos de 2 cm
lub 50 g de nabo en trozos de 2 cm - 2 dientes de ajo
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 15 granos de pimienta negra
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 1200 - 1400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1300 g
- Kalorie
- 1207 kJ / 288 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3138 mg
Alternatywne przepisy
Chalota dorada (350 g)
20 min
Chalota dorada (250 g)
20 min
Caldo de pollo rico en colágeno
12 godz. 10 min
Morcillo de ternera guisado con castañas
16 Std.
Caldo de pollo con jengibre
1h 45min
Cebolla dorado ligero 200-300 g
20 min
Puerros pochados (80 g)
15min
Concentrado de caldo de carne y verduras (Cocción lenta)
3h
Caldo de verduras
50min
Garbanzos cocidos (Cocción lenta)
14 Std. 40 Min
Solomillo de ternera poco hecho con salsa bearnesa (Al vacío)
2h 20min
Judías blancas cocidas (Cocción lenta)
14 Std. 40 Min