Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 3 pés de coentros, só as folhas
- 25 g chalota
- 1 pé de estragão, só as folhas
- 350 g filetes de bacalhau fresco s/ pele
- 4 pitadas de sal
- 4 pitadas de pimenta
- 20 g natas
-
30
g sumo de limão (½ unid. aprox.) (ver dica)
lub 1 c. chá de ácido ascórbico em pó - 600 g água
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1472 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 717.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniquiches de legumes a vapor
40 Min
Esparguete de maçã com molho de morango - TM5
Brak ocen
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Crepes com salmão e queijo-creme
55 min
Salada de bacalhau com grão de bico
13h 20 min
Farofa de castanhas portuguesas
35 min
Quibebe
35 min
Espinafres cozido com ovos
40 Min
Tartar de salmão
10 Min
Caldo de legumes
45 Min
Cenoura agridoce
1 Std.
Caril de camarão com arroz basmati
35 min