Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sobras de pão
- 25 g queijo da Ilha
- 10 g manjericão fresco, só as folhas
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 600 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 100 g bacon em cubos
- ½ c. chá de sal
- 30 g vinho Moscatel
- 15 g vinagre balsâmico
- 250 g massa filo (8 folhas)
- Manteiga q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45 Min
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1h 45min
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 Min
Galete de alperce
45 Min
Crepes de camarão e legumes
55 Min
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1 Std. 15 Min
Tarte de espargos
1sa
Tarte de salmão e tomate seco
35 dk
Tarte vegetariana
1sa
Hambúrgueres de salmão com ervas aromáticas e limão com palitos de curgete e parmesão
30 Min
Crocante mediterrânico
50 Min
Tarte de cogumelos e alho-francês
40 dk