Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 gramů parmazánu, na kousky
- 550 gramů vody
- 750 gramů brambor, oloupaných, na 2–3cm kousky
- 800 - 900 gramů květákových růžiček
- ½ čajové lžičky soli, plus navíc na osolení brambor a květáku
- 230 gramů másla, na kousky
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
- 3 žloutky
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 - 1 ½ čajové lžičky kari
- 15 gramů hladké mouky
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 100 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3980.5 kJ / 950.8 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1160.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30min
Gratinované brambory
1h 15min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1h 30min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 godz.
Smetanové brambory se špenátem
50 min
Gratinovaný květák
55 min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1 godz. 20 min
Dušená mrkev
20 min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1 godz.