Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těstoviny
- voda, na vaření těstovin
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce soli
- 500 gramů těstovin, typ penne
Houbová směs
- 100 gramů sýru, parmazánu
- 10 gramů česneku
- 400 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 80 gramů másla
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- pepř černý, mletý, dle chuti
- jarní cibulka, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3725 kJ / 890 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 90.4 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Houbovo-smetanová omáčka
30min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min
Těstoviny s tuňákem
40min
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Špenátová omáčka se smetanou
25min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Zámecké rizoto
35min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45min
Farfalle v italských barvách
30min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1h
Sladké broskvové podmáslí
10min