![Pesto mandorle e basilico Pesto mandorle e basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b16db8c972ffbba807311cae1625dfe8/Derivates/8e3fb53405c6ef14ebd99fc6edbe0885b6612010.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728.2 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 250.9 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di prugne e mele
1 Std.
Gelato al melone
15 Min
Pesto alla trapanese
20 Min
Confettura di riciclo
2 godz.
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Composta di pesche allo zenzero e cannella
1 Std. 30 Min
Frutta Martorana
27 Std. 30 Min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 godz.
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Risotto zucca e salsiccia
40 Min