Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728.2 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 250.9 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 godz.
Pesto di zucchine e basilico
20min
Pesto light basilico e noci
10 dk
Pesto di melanzane
10 dk
Pasta con pesto di carciofi
30 min
Gelato al melone
15 min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 dk
Pasta al pesto di prezzemolo
20min
Pesto alla trapanese
20min
Gelato alla banana
8h 15min
Crema al limone con mirtilli
1 godz.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 godz.