Polsk grønnsakssalat

Polsk grønnsakssalat

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porsjoner

Składniki

Salat
  • gulrot skrelt og delt i biter (4 cm)
    300 g
  • pastinakk skrelt og delt i biter (4 cm)
    200 g
  • sellerirot skrelt og delt i biter (4 cm)
    100 g
  • potet skrelt og delt i biter (4-4.5 cm)
    430 g
  • vann
    500 g
  • egg
    4
  • purreløk kun hvit del, delt i skiver (1.5 cm)
    70 g
  • agurk delt i biter (3 cm)
    250 g
  • eple delt i fire og kjerne fjernet
    180 g
  • grønne erter, frosne (opcjonalnie) tint
    220 g
Dressing
  • majones (se tips)
    280 - 300 g
  • dijon sennep
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • havsalt
    1 klype
  • persille, fersk kun blader, finhakket, til pynt
    1 - 2 kvister

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 308 kcal / 1292 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 520.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie