Lupin med favabønnesalat

Lupin med favabønnesalat

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Salat
  • grønnsaksbuljong (se tips)
    1 ts
  • lupinflak (se tips)
    150 g
  • vann
    1500 g
  • favabønner, frosne
    250 g
  • asparges delt i biter (3 cm)
    1 bunt
  • vann, avkjølt
  • vårløk delt i tynne skiver
    4
  • sitron skall og saft
    ½
  • baby spinat, fersk
    40 g
  • avokado kun kjøtt, delt i skiver
    1
  • brønnkarse blad
    40 g
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
Dressing
  • "extra virgin" oliven olje
    30 g
  • druekjerneolje
    50 g
  • finkornet sukker
    1 ts
  • malt sennepspulver (glutenfri)
    ¼ ts
  • hvitvinseddik
    50 g
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • feta ost delt i biter
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 568.4 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 2175 kJ / 517.8 kcal
Tłuszcz 33.9 g
Błonnik 25.1 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie