Rissalat med varm sennepsdressing

Rissalat med varm sennepsdressing

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsjoner

Składniki

  • ris, brun
    300 g
  • villris blanding
    50 g
  • vann pluss ekstra til bløtlegging
    1000 g
  • kyllingbuljongpaste (se tips)
    2 ts
  • kylling indrefilet
    200 g
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • "extra virgin" oliven olje til drypping
  • majones (se tips)
    180 g
  • dijon sennep (glutenfri)
    30 g
  • sitron kun saft (ca. 20 g)
    ½
  • ruccola, blader
    60 g
  • reddiker delt i tynne skiver
    4
  • gulrot skrelt og delt i "spaghetti" (se tips)
    1
  • squash skrelt og delt i "spaghetti" (se tips)
    1
  • rød paprika delt i små terninger (5 mm)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 221.9 mg
Białko 20.7 g
Kalorie 3271.5 kJ / 778.8 kcal
Tłuszcz 46.2 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie