Salat med and og kirsebær

Salat med and og kirsebær

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Urtedressing
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    2 kvister
  • mynte, fersk kun blader
    2 kvister
  • timian, fersk kun blader
    2 kvister
  • "extra virgin" oliven olje
    40 g
  • hvitvinseddik
    2 ts
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • kirsebær, på boks, i lake uten steiner
    200 g
Andebryst
  • andebryst, med skinn, uten bein (ca. 800 g)
    4
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
Estragonsaus
  • eggeplommer
    3
  • finkornet sukker
    50 g
  • estragoneddik (se tips)
    30 g
  • malt svart pepper
    1 klype
  • kremfløte, 35 % fett
    120 g
Servering
  • grønne salatblader etter ønske
    1 bunt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 217.9 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 5155.8 kJ / 1227.5 kcal
Tłuszcz 99.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 32.4 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie