Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de manteca de cerdo en trozos pequeños
- 2 huevos
- 155 - 175 g de azúcar
- 75 g de agua
- 350 g de harina de trigo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 25 g de aceite de oliva (y algo más para la bandeja y las manos)
- 100 - 150 g de sobrasada en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 146.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de verduras
40 min
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Coca de Sant Joan
1h
Coca de trempó de verano
1h
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de llanda
40 min
Coca de Llavaneres
1h