Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de manteca de cerdo en trozos pequeños
- 2 huevos
- 155 - 175 g de azúcar
- 75 g de agua
- 350 g de harina de trigo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 25 g de aceite de oliva (y algo más para la bandeja y las manos)
- 100 - 150 g de sobrasada en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 146.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca mar y tierra
55min
Coca de verduras
40 min
Coca de verduras
30 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 godz.
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 godz. 30 min
Masa para cocas
1 godz.
Coca de llanda
40 min
Coca de Sant Joan
1 godz.
Coca de trempó de verano
1 godz.
Cocas de Valldemossa
1 godz. 50 min
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1 godz. 15 min