Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mazapán
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de almendra molida
- 50 g de clara de huevo pasteurizada
Dulce de batata
- 300 g de batata con piel lavadas
- 150 g de azúcar
- 2 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- ½ palo de canela
Crema de yemas
- 100 g de yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 15 g de maicena
Montaje y terminación
- 150 g de frutas confitadas variadas de 3 colores (rojo, verde y amarillo)
- 150 g de cabello de ángel
- 1 yema de huevo para pincelar
- 1 cucharada de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 31.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turrón de nata y nueces
24h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Naranjas confitadas
9h 20min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10hod. 15min
Pudin de perdiz
26 Std. 15 Min
Bartolos
40 min
Crema pastelera
10 min
Panettone con chocolate y naranja
3h 20 min
Terrina de conejo con ciruelas y ajo negro
34 Std.
Glorias de yema
5 Std. 15 Min
Glorias
1j 30 menit
Tarta de naranja confitada
2j 30 menit